19 Mart 2008 Çarşamba

butragenyo'dan maç analizi

Açıkçası haftanın en ilginç mücadelesi olacak. Bu maça yorum yapabilmek için kadroları teker teker değerlendirmek gerekiyor. Öncelikle birinci takımdan başlayayım.

Takım 1'in kadrosuna baktığımız zaman yıldız futbolcu göremiyoruz. Takımın kaptanı Özgür, zaman zaman ani çıkışlar yapabilecek bir futbolcu olarak göze çarpıyor. Ancak genç yaşına rağmen 60 dakika sahada aktif kalmayı başarabilecek güçte olduğunu söyleyemem. Ali Valderama tipiyle sahada gezinedursun, ne tür bir futbol ortaya koyacak, belirsiz. Ara transferde Meksika'ya giden Bilgesu, memleketine geri döndü. Açıkçası takımın kilit noktalarından biri olacak. Ebat olarak sahada kapladığı alan karşı takım için dezavantaj yaratabilir. Savunmanın göbeğinde yer alacağını tahmin ediyorum. Savaş, Volkan ve Samet birer kapalı kutu. Benim için Slovakya ikinci ligindeki bir takımdan farksızlar.
Takım 1 eğer sahaya 3-1-1 taktiği ile çıkarsa rakibi zorlayabilirler. Bilgesu'nun yarı sahayı geçmemesi konusunda diretmeliler. Mümkünse kalede kalsın. Bu arada belirtmeliyim ki Bilgesu her maça uğur olsun diye 75b sütyen ile çıkıyor. Eğer Bilgesu kalede kalmayacaksa diğer önemli bir taktik ise "her iki golde kaleci değişir" olmalıdır. Bu vakitlerde mümkün olduğu kadar katı savunma yapıp Bilgesu'yu kalede tutmak gerekiyor. Golü ise kontraataklardan bulabilirler.

Takım 2'ye geldiğimiz zaman birbirinden farklı oyuncu tipleri gözüme çarpıyor. Öncelikle güçlü fiziğine rağmen topa en fazla 2 km hızında vurabilen Gökçe Kaan dikkat çekiyor. Topu vücuduyla iyi saklıyor ancak Gökçe Kaan'ın uzaktan şut çekmesine izin verebilirsiniz. Zaten tıngır mıngır gelecek kalecinin kucağına. Eğer kaleci bir andavallık yapmazsa (Ki kaleci Bilgesu olursa bu mümkün olabilir) Gökçe'nin uzaktan şutları gol olmaz. Muratcan'a gelirsek, sahada ne yapacağı belli olmayabilir. Siz topla ilgilenirken o sizin bir şeylerini aşırmak için uğraşıyor olabilir. Gözünüz bir yandan soyunma odasında olsun. Ancak sahada dikkatli olmanızı öneririm. Kaleye geçerse de Higuita gibi gözükebilir ama performansından emin değilim. Cem Özdemir kalede iyi olabiliyor, ona gol atabilmek için topa vurarken suratına tükürün, küfür eden, vb. şeyler yapın. Buğra'nın ve Engin'in agresif savunmasına güveniyorum. Burak bu takımda benim için kapalı kutu.
Takım 2 sahaya eğer 2-1-2 şeklinde çıkmalıdır. Eğer Cem Özdemir kalede olursa bu taktik 1-2-2 de olabilir. Bu takımın kale taktiği ise "yorulan kaleye geçer" olmalı.

Genel bir maç yorumu yapmak gerekirse, affınıza sığanarak bok gibi bir maç olacağını söyleyebilirim. İki takımda çirkefliğin dibine vuracak, Gökçe Kaan "beyler ayıp oluyor, efendi gibi oynayın" diyecek, Muratcan ise küfürle karşılık verecektir. Tipik bir İtalyan seri c2c maçı gibi gözüküyor. Bir Benevento - Pescina, bir Cassino - Andria maçından farksız.

Tribünler ise boş olacaktır. En fazla seyirci sayısı 7 olur (Bunlardan biri Özgür'ün zorlamasıyla kız arkadaşı Özge olabilir).

Bu maçın iddaa oranlarına baktığımızda Takım 1'in galibiyetine 1.40, Takım 2'nin galibiyetine 1.35, beraberliğe ise 11.50 veriyor. Bence beraberlik bu oran için denenebilir.

Herkese bol şanslar.

Emilyo Butragenyo

1 yorum:

cemtuzun dedi ki...

bilgesu :
yannız anında kağıt üstünde maç oynamışsın
bilgesu :
sırf üzerimden prim yapman çok acıklı olmuş
cem:
zoruna mı gitti
bilgesu :
gitti tabi
cem:

cem:
anında kendine de oy vermişsin ama
cem:
haahahhahaah
cem:
gaz mı yaptın lan
bilgesu :
evet
cem:
ahahahahahah
cem:
sinirlenme
bilgesu :
bittin olum sen
cem:
nasıl?
bilgesu :
sana atacam o ilk golü
cem:
sen yeter ki at
cem:
ben maçın yorumunda yazarım